Even de kasteelachtige toegangspoort door en je bent in een andere wereld.

Ger Leegwater, 1945, brengt zijn fantasie tot leven, van verschillende materialen maakt hij bijzondere bouwwerken en beelden . De Italiaanse architecten Bernini en Borromini uit de barokperiode hebben Ger geïnspireerd om zelf te gaan bouwen. Ook de invloed van de Russische- Italiaanse architect  Rastrelli, ontwerper van Het Winterpaleis  is terug te zien in de bouwwerken van het Nederlands Kremlin.

Door zijn ervaring als metaalbewerker is Ger in staat de uien, die op de bouwwerken staan te construeren, deze uien hebben allemaal verschillende vormen. Een grote uitdaging voor Ger is het maken van mallen voor de ornamenten, het liefst maakt hij de mal zo ingewikkeld mogelijk, deze mallen zijn vaak kunstwerkjes op zich.

Een aantal jaren terug is Ger gestart met het maken van beelden, de inspiratie zijn de verhalen uit de mythologie.

Van platen metaal worden door middel van walsen, lassen, knippen en kloppen de beelden gemaakt

De Neptunus fontein is een project, waar alle ervaringen en vaardigheden, die Ger in 25 jaar heeft opgedaan, samen komen. In het midden staat een obelisk, omringt door verschillende mythologische figuren.

Door de verscheidenheid aan materialen en stijlen is het Nederlands Kremlin geschikt voor alle leeftijden en een breed publiek, voor kinderen is er een fotopuzzel zoektocht en de mogelijkheid om te bouwen.

Rond het huis is de tuin te bezichtigen.